Havermout-banaan- pannenkoek

Havermout-banaan-pannenkoek

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 35 gram havermout
  • 1 banaan
  • 1 ei 1 tl bakpoeder
  • Scheutje melk of Sojadrank
  • 1tl kaneel (volgens smaak)
  • Snuifje zout Vetstof = Olijfolie of zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Doe de havermout in een blender (of cutter) en vermaal.

Voeg de banaan in stukjes toe. Mix het geheel.

Voeg vervolgens een losgeklopt ei, het bakpoeder, kaneel en zout toe. Mix het geheel.

Voeg melk of Sojadrank toe om het geheel vloeibaarder te maken. (niet zo dun als normaal pannenkoekenbeslag)

Verhit de vetstof en maak kleine rondjes van het beslag. (aantal afhankelijk van de grootte van de pan). Bak aan 1 kant tot belletjes verschijnen. Opgelet, vuur NIET TE HOOG. Draai het om en bak de andere zijde.

Bak het beslag op.

Serveertip: Aanvullen met vers fruit.

Alternatief: Je kan ook een halve banaan vervangen door een appel die je mee vermengd in het geheel.

Smakelijk!!!