Gebakken rijst

Ideale manier om restjes op te werken


Ingrediënten voor 4pers:

  • 250g rijst
  • 1 - 2 ui
  • groentemengeling (ong. 400g) - restjes van groenten reepjes of blokjes (wortel, courgette, tomaat, knolselder, paprika ...)  
  • kruiden naar smaak
  • 4 eieren
  • 2 el olijfolie

Bereiding:

  • Bereid de rijst volgens de beschrijving op de verpakking
  • Snipper de ui fijn en snij de groenten in fijne stukjes
  • Breek de eieren en kluts ze in een potje
  • Verhit de olie in een wok/pan.
  • Fruit de de ui. Roerbak de groenten tot ze beetgaar zijn
  • Giet de eieren erbij en roer tot je stukjes roerei krijgt
  • Breng op smaak met peper
  • Voeg de rijst toe en laat alles al roerend even doorbakken
  • Werk eventueel af met lente-ui

Smakelijk!!! 😋 

Dit is een receptje dat bij mij al eens in de menuplanning volgt, na een dag met een rijstgerecht. Op de dag met rijstgerecht, koken we iets extra.