Dadelspread

alternatief zoet broodbeleg

Ingrediënten:

  • 50 gram gedroogde dadels
  • 15 gram amandelen (of amandelpoeder)
  • Kaneel (volgens smaak)
  • Water om de dadels in te weken

​​​​Bereiding:

  • De dadels in kleine stukjes snijden en ongeveer 10 minuten in water laten weken.
  • Giet de dadels af maar behoud een kleine hoeveelheid water.
  • Doe de amandelen in een cutter en maak deze fijn.
  • Voeg vervolgens de dadels toe en cutter verder tot je een smeuïge consistentie hebt. Indien nodig, voeg nog wat weekwater toe om de spread soepeler te maken.
  • Als je van kaneelsmaak houdt, voeg dan een mespuntje kaneel toe en meng onder het geheel.
  • Na bereiding nog enkele dagen houdbaar in de koelkast. 

Tip:

Lekker op craqotten of een boterham

Vervang de kaneel door puur cacao-poeder en je krijgt een alternatief voor chocopasta